Aanrechtbladen

Aanrechtbladen

Qua materiaalgebruik heb je in de keuken de meeste speelruimte op het gebied van aanrechtbladen. Deze stevige onderdelen van je keuken kunnen bijvoorbeeld van hout, natuursteen of kunststof worden gemaakt. Er zijn allerlei verschillende aspecten die bepalen wat uiteindelijk de beste keuze is. Dat komt doordat de aanrechtbladen een grote rol spelen in zowel de stijl van de keuken en de efficiëntie waarmee je deze ruimte kunt gebruiken. Wij van Star keukens hebben jarenlange ervaring met verschillende aanrechtbladen en kunnen je helpen bij het kiezen van de perfecte optie voor jouw situatie.

Onze

Partners

Mensen die graag koken weten dat je de aanrechtbladen voor veel verschillende activiteiten gebruikt. Veel gebruikte apparaten zoals het koffiezetapparaat, de waterkoker en de blender staan meestal op het keukenblad. Het is belangrijk dat het blad diep genoeg is zodat deze apparaten in een hoekje kunnen verdwijnen wanneer je bijvoorbeeld groenten of fruit gaat snijden. Het is ook belangrijk dat je aanrechtbladen hoog genoeg zijn voor de lengte van de koks. Zij horen makkelijk bij het hele blad te kunnen maar willen niet buigen om iets te snijden of voorbereiden op het keukenblad.

De makkelijkste manier om een keuken efficiënt te maken is door goed na te denken over de werkdriehoek. Onze tekenaars zorgen er altijd voor dat de drie meest gebruikte aspecten van de keuken – de koelkast, wasbak en kookplaat – zo dicht mogelijk bij elkaar geplaatst worden. Daaromheen hoort er genoeg plek te zijn waar je spullen neer kunt zetten die je tijdens het koken of afwassen nodig hebt. Daarom moet er goed worden nagedacht over het aanrechtblad binnen en rond de werkdriehoek. Een laatste ingrediënt voor efficiëntie is uiteraard het gemak waarmee je het keukenblad kunt schoonmaken. Bij sommige materialen moet je voorzichtiger zijn met vet, zure etensmiddelen en heftige schoonmaakmiddelen.

De aanrechtbladen van je keuken zijn een interessant aspect wat betreft stijl. Je ziet ze namelijk nauwelijks wanneer je aan de tafel zit, net binnen loopt of vanuit de woonruimte richting een open keuken kijkt. Zo gauw je echter aan het werk gaat in de keuken zie je de aanrechtbladen het meest van de hele keuken. Dit verschil kun je gebruiken om een contrast te creëren in bijvoorbeeld kleur. Veel mensen kiezen ervoor om hun deuren en kasten in een donkere tint uit te voeren maar plaatsen daarop dan een licht gekleurd keukenblad. Andersom is natuurlijk ook een optie.

Een laatste aspect dat je keuze voor een aanrechtblad kan beïnvloeden is je persoonlijke voorkeur. Veel mensen krijgen een fijn gevoel bij bepaalde materialen. Hout geeft een warm en rustig gevoel. Het helpt je ogen om te verzachten en veel mensen vinden eten er aantrekkelijk uitzien op hout. Natuursteen heeft ook een natuurlijk uiterlijk maar is wat strakker qua kleur en harder qua gevoel. Dit past beter binnen een moderne stijl en is makkelijker schoon te houden. Kunststof kan een heleboel natuurlijke materialen goed nabootsen. Het is lichter en goedkoper en makkelijk schoon te houden. 

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder