Design keuken

Design keuken

Je vraagt je misschien af wat het verschil is tussen een moderne keuken en een design keuken. En dat is terecht want er zijn veel overeenkomsten. Beide keukens zijn strak ontworpen en geven een ruimtelijke sfeer aan het vertrek. Ze maken allebei gebruik van de nieuwste technologieën en kunnen het gevoel geven dat je in de toekomst leeft. Zowel moderne als design keukens houden hun waarde lang vast. Dat komt onder andere doordat ze passen bij de rest van het huis. Er zijn echter ook een aantal voorwaarden waar alleen een design keuken aan hoeft te voldoen.

Onze

Partners

Een moderne keuken zoekt overduidelijk een balans tussen stijl en gemak. Je ziet direct dat er is nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid van de keuken. In een design keuken is dat niet persé het geval. Daar is de stijl het allerbelangrijkst en als je de keuken niet kent kan het lastig zijn om je weg te vinden. Bij een goede design keuken verandert dat echter snel wanneer je de keuken beter leert kennen. Dan kom je erachter dat er juist extra goed is nagedacht over allerlei handige snufjes. Het gebruik van de keuken wordt daardoor een heus genot voor mensen die van creatieve doch efficiënte oplossingen houden.

Je kunt in een design keuken allerlei handige dingen verwachten die je op het eerste gezicht niet opmerkt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan sfeervolle en handige lampjes in de keukenkastjes, speciale rekjes om kleinere spullen (zoals kruiden of theezakjes) georganiseerd te plaatsen en handige haakjes om dingen in de kastjes op te hangen. Design keukens hebben vaak ook de meest originele oplossingen voor bijvoorbeeld hoekkastjes, afzuiging, wasbakken en inbouwapparatuur. Veel aspecten die tegenwoordig normaal zijn in moderne keukens werden ooit voor het eerst gebruikt in een design keuken.

De makkelijkste manier om een design keuken te herkennen is het perfect afgewerkte uiterlijk. Bij het ontwerp van een design keuken wordt veel aandacht besteed aan de hoeken, rondingen, plaatsing van apparatuur, enzovoort. Als je goed rondkijkt zul je zien dat alles optimale afmetingen heeft en dat alle naden en hoeken perfect op elkaar aansluiten. Design keukens kunnen erg symmetrisch zijn of juist spelen met allerlei verschillende (vaak ronde) vormen. Er bestaat een enorme variatie aan verschillende stijlen op dit gebied. Het uiteindelijke design zal een ontmoeting zijn tussen jouw voorkeuren en die van de ontwerper

Je denkt misschien dat een design keuken per definitie duur gaat zijn. Wij van Star willen deze notie uitdagen want we geloven dat iedere soort keuken betaalbaar geproduceerd kan worden. Onze tekenaars en ontwerpers houden zichzelf op de hoogte van de nieuwste trends waardoor we altijd unieke en uiterst stijlvolle keukens kunnen ontwerpen die precies passen bij jouw woning. Daarbij wordt gezorgd voor een optimaal efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte. Daarnaast is het natuurlijk uiterst belangrijk dat je een keuken krijgt met een origineel uiterlijk. De innovatieve snufjes van je design keuken maken het vertoeven in deze ruimte extra interessant.

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder