Fronten/ Deuren

Fronten/ Deuren

Als je gevraagd wordt om je verschillende keukens voor de geest te halen wat zijn dan de karakteristieken die jij je het eerst herinnert? Waarschijnlijk de deuren en fronten van de laden. Dat komt doordat je deze oppervlakken het duidelijkst ziet wanneer je de keuken inloopt. Zij vormen de eerste indruk van de ruimte en hebben daardoor een enorme invloed op de sfeer die de keuken uitstraalt. Door te spelen met de stijl van de fronten en deuren van je keuken kun je zorgen dat je keuken past bij de rest van je huis en/of het soort gevoel opwekt dat je graag wilt in deze ruimte.

Onze

Partners

De meeste mensen kiezen voor één uniforme stijl waarin alle deuren van de kasten en fronten van de laden worden uitgevoerd. Je kunt uiteraard ook verschillende kleuren of stijlen combineren maar dat maakt al snel een erg druk geheel. De meest gekozen kleuren voor keukens zijn varianten van wit – zoals gebroken wit (magnolia), wit en spier wit. Het voordeel daarvan is dat wit veel licht reflecteert en je ruimte groter laat lijken. Als je de keuken goed schoon houdt dan geeft het een heel opgeruimd en schoon gevoel. Het nadeel van wit is dat het niet erg rustig aanvoelt en dat vlekken altijd goed zichtbaar zijn.

Witte fronten en deuren worden qua populariteit op de voet gevolgd door grijstinten en zwart. Als je een keuken goed ontwerpt dan kun je ook een ruimtelijk gevoel creëren door de kasten en laden onder het keukenblad juist een donkere kleur te geven. Dat zorgt ervoor dat ze in de achtergrond lijken te verdwijnen. Dit effect kun je versterken door te kiezen voor een keukenblad dat wit is of een andere lichte kleur heeft. Boven het keukenblad kun je minder diepe kasten of juist veel open planken gebruiken. Het grote voordeel van grijze en zwarte fronten en deuren is natuurlijk dat je er bijna geen vlekken op ziet en dat het toch een neutraal en strak uiterlijk geeft aan je keuken.

Steeds meer mensen realiseren zich dat het belangrijk is om elke dag zo veel mogelijk ontspanningsmomenten in te lassen. Veel van de ziektes waarmee we tegenwoordig kampen hebben iets te maken met stress. Een keuken met houten fronten en deuren kan bijdragen aan een veilig en ontspannen gevoel. Dit natuurlijke materiaal reflecteert weinig licht en geeft een rustig gevoel door het spel van natuurlijke tinten en vormen. Hout helpt om een warme, gezellige, natuurlijke of traditionele sfeer te creëren in je keuken.

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken kun je veel winnen aan stijl en sfeer door de juiste combinaties te kiezen. Bij het uitkiezen van de deuren en fronten moet je bijvoorbeeld ook nadenken over de grepen en de combinatie met andere horizontale en verticale oppervlakken. Je kunt zo kiezen voor combinaties die een speels, contrastrijk of rustig geheel maken van je keuken. De tekenaars van Star combineren jouw stijlwensen met hun kennis over efficiënte vormgeving om de best mogelijke keuken te ontwerpen.

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder