Greeploos keuken

Greeploos keuken

Wanneer jij je een beeld voor ogen haalt van een strakke moderne keuken dan komen veel rechte oppervlakken voor ogen. De kasten en laden vallen nauwelijks op in het geheel van de keuken. Daardoor vallen ze bijna weg in de wand en krijgt de ruimte een opgeruimd en ruimtelijk gevoel. In zo’n keuken kun je makkelijk orde houden en onwijs efficiënt gebruik maken van de ruimte. Een greeploos keukenmodel maakt het leuker om je best te doen bij het koken en je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je gasten gaat ontvangen omdat het er altijd netjes uitziet.

Onze

Partners

Mensen kiezen meestal voor een greeploze keuken vanuit een voorkeur voor een moderne stijl. Een greeploos keukenmodel ziet er strak uit, maar heeft daarnaast ook nog voordelen die minder bewust opvallen. Door de afwezigheid van handvaten oogt de ruimte namelijk direct een stuk groter. Dat komt doordat onze hersenen veel meer aandacht schenken aan de oneffenheden. Daarnaast is een greeploze keuken ook makkelijker schoon te houden. Je kunt snel een doekje over kastjes of laden halen zonder dat je daarbij alle hoekjes rondom een smerig handvat moet raken.

Hoe vaak heb je al een blauwe plek opgelopen doordat je net iets te dicht langs een keukenkastje liep en je been tegen het handvat stootte? Vooral kleine kinderen kunnen hun hoofd heel vervelend stoten tegen de grepen van kastjes en laden in de keuken. Dit kun je voorkomen door een keuken te kiezen met kasten en laden die greeploos geopend worden. Een bijkomend voordeel van een greeploze keuken is dat het voor kinderen vaak moeilijker is om de kasten en laden open te trekken. Je kunt zelfs kiezen voor technologieën die je met een magneetje of een bepaalde manier van drukken kunt afsluiten. Daardoor hoef je je minder zorgen te maken dat je snoeppot ineens leeg is of dat je peuter gaat spelen met de schoonmaakmiddelen.

Een greeploze keuken heeft uiteraard ook nadelen. Ten eerste worden de deuren en fronten sneller vies. Dat komt doordat je meestal achter een randje moet grijpen en daarvoor heb je een groot gedeelte van je hand nodig. Vettige vingers vormen zo snel een viezige plek op het oppervlak. Daarnaast is het lastig om de keuken efficiënt te gebruiken voor bezoekers. Je moet even gewend raken aan de plekken waar alle verschillende deurtjes en laden geopend kunnen worden.

Je kunt elke soort keuken greeploos laten uitvoeren. Dit aspect zit hem in het design van de fronten van de kasten en laden en het maakt niet uit of je dit wilt toepassen op een U keuken, een hoekkeuken, een T keuken of een keuken met een (schier)eiland. Bij Star Keuken is er van alles mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor greeploze kastjes en laden om je kinderen te beschermen terwijl je toch een landelijke of natuurlijk sfeer creëert met mozaïeken, glas-in-lood en/of veel houtkleuren.

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder