Grepen

Grepen

In de wereld van mode, design en lifestyle zit het verschil hem vaak vooral in de details. Je kunt een echte Levi’s spijkerbroek onderscheiden van andere merken door goed te kijken naar de manier waarop de naden en de zakken zijn afgewerkt. Ook voor interieur design geldt dat veel van de sfeer en de stijl wordt gecreëerd door te spelen met details. De grepen van de kasten en laden van je keuken zijn zo’n detail dat enorm veel verschil kan maken. Dit detail kan je hele keuken een strakke, speelse, kleurrijke, creatieve, moderne of klassieke uitstraling geven.

Onze

Partners

Op het gebied van keukenbouw is er enorm veel ontwikkeld in de laatste 50 jaar. De inbouwapparatuur wordt uiteraard steeds beter. De kookplaten worden effectiever en veel kranen bevatten tegenwoordig een functie waarmee je direct kokend water kunt tappen. Eén van de handelingen die je het meest uitvoert tijdens het gebruik van de keuken is echter het openen en sluiten van de koelkast, opbergladen en kastjes. Ontwerpers weten dat er veel winst behaald kan worden in efficiëntie door de grepen verder te ontwikkelen.

Er is geen consensus over wat nou precies de beste grepen zijn voor gebruik in de keuken. Dat komt doordat iedereen andere aspecten moet overwegen bij het kiezen. Als je huis bijvoorbeeld een landelijke of klassieke stijl heeft in het interieur dan zul je waarschijnlijk kiezen voor prachtige grepen die duidelijk zichtbaar zijn. Deze helpen om de sfeer van je huis ook in de keuken door te zetten. Mensen met een moderne inrichting kiezen juist vaak voor een greeploze keuken. Deze stijl zorgt ervoor dat alles er strak uitziet en dat de ruimte groter lijkt. De grepen zeggen veel over de tijd waarin je keuken is ontworpen.

De samenstelling van je huishouden is een ander aspect waarmee je rekening kunt houden bij het kiezen van je grepen. Als je kleine kinderen in huis hebt dan kun je het beste kiezen voor een greeploze keuken. Dat beschermt hun hoofdjes omdat ze deze niet tegen uitstekende grepen kunnen stoten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om de grepen te laten plaatsen op plekken waar ze niet goed bij kunnen waardoor het lastiger wordt voor hen om ongevraagd de kasten en laden te openen. Eén van de nadelen van greeploze keukens is dat mensen er moeilijker hun weg vinden. Nieuwkomers moeten vaak zoeken naar de plek waar deuren en laden geopend worden en dat kan frustrerend zijn.

Steeds meer mensen gaan tegenwoordig voor greeploze keukens omdat deze er strakker uitzien, makkelijk schoon te houden zijn en zeer efficiënt werken. Er zijn ook systemen beschikbaar waarbij je het sluitsysteem moet laten klikken of een magneetje gebruikt om te openen. Die zijn nog veiliger voor kinderen en kunnen vaak met één hand bediend worden. Daarnaast helpen ze voorkomen dat de kasten en laden vies worden want je hoeft ze niet met je vettige handen aan te raken. Bij Star Keuken helpen we je met onze ervaring en advies. Zo weet je zeker dat je altijd de best mogelijke optie vindt voor jou situatie.

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder