Interieur inrichting

Onze

Partners

Interieur inrichting

Bij het uitkiezen van een keuken denk je uiteraard eerst na over de opbouw, de stijl van het aanrechtblad, de fronten en de deuren, de afmetingen van de kasten en de apparaten die je er nodig zult hebben. Om je keuken zo aantrekkelijk en effectief mogelijk te maken kun je echter ook heel veel winnen als je een goede interieur inrichting kiest. Er zijn allerlei verschillende gadgets die ervoor zorgen dat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte aan de muur en in je kasten en laden. Daarnaast kun je met kleine ingrepen een enorm verschil maken in het gevoel dat je keuken uitstraalt.

Door de groeiende wereldbevolking wordt het steeds belangrijker om onze ruimte optimaal te gebruiken. Gelukkig worden er steeds meer dingen ontworpen die ons daarbij helpen. In keukens worden handige haakjes geïntegreerd waaraan je veelgebruikte spullen op kunt hangen. In veel kasten kunnen kleinere vakjes worden geplaatst zodat alles goed geordend blijft en je geen spullen verliest. Daarnaast kun je de sfeer in de keuken enorm vergroten door de juiste aspecten op open planken en oppervlakken te plaatsen.

Bij het ontwerpen van een keuken is het belangrijk om rekening te houden met de verschillende zones en hun gebruik. In de natte zone bevindt zich bijvoorbeeld de gootsteen, de vaatwasser en een droogplek. Je kunt deze zone effectiever maken door materialen te gebruiken die waterbestendig zijn. Boven de gootsteen kun je bijvoorbeeld een roestvrijstalen of plastic druiprek bevestigen zodat de druppels direct in de gootsteen vallen en de muur boven de wasbak zichtbaar blijft. Het is ook handig om een speciale afdeling voor schoonmaakmiddelen in te richten in één van de kastjes in deze zone. Daarnaast wil je de afvalbakken in de buurt hebben omdat je deze vaak daar nodig hebt. Er zijn allerlei verschillende uitschuifsystemen waarmee je deze dingen effectief kunt organiseren in een kleine ruimte.

In kleine keukens bevinden de kookzone en de voedselbereidingszone zich in het zelfde gebied. In grotere keukens worden ze vaker gescheiden. De kookzone moet kookgerei bevatten. Je kunt veel effectiever koken wanneer je de nodige kruiden, spatels, messen en lepels bij de hand hebt. Er zijn handige rekjes die rond het fornuis kunnen worden geplaatst waar je veel van deze dingen open kunt plaatsen en ophangen. Daarnaast moet er een kast of verschillende laden worden geplaatst waarin je potten en pannen fijn kunt ordenen en opbergen. De voedselbereidingszone heeft een raakpunt met de kookzone en bevat veel gebruikte apparaten, snijplanken en (serveer)schalen.

De laatste aspecten die meestal onderdeel zijn van de keuken zijn opslagruimte en eetruimte. Als de keuken zich in een erg kleine ruimte bevindt dan worden deze benodigdheden soms (deels) buiten de keuken geplaatst. Dat kan bijvoorbeeld door een gangkast te gebruiken als opslagruimte en de eettafel in de woonkamer te plaatsen. Hoe dan ook is het belangrijk om veel gebruikte ingrediënten een plaats te geven in de keuken. De ontwerpers van Star denken na over het handig installeren van een keukenblad, tafel, bar of (schier) eiland waardoor je alles makkelijk kunt verplaatsen tussen de werkruimte en de opslagruimte. Deze ruimtes kunnen vaak multifunctioneel worden gebruikt waardoor ze ook een plek scheppen waar je kunt zitten om je koffie te drinken of eten te nuttigen.

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder