Korpus

Korpus

Wanneer je alle belangrijke aspecten van een keuken nagaat dan is het makkelijk om te blijven hangen op de stijl van de details en de oppervlakken. De vorm van je keuken heeft echter ook een enorm effect op het gevoel dat de keuken je geeft en de efficiëntie waarmee je er kunt werken. Het belangrijkste onopvallende aspect van je keuken is de korpus. Dit is de structuur van de kasten en laden die het raamwerk van je inbouwkeuken vormt. De korpus bepaalt waar je keukenblad zich precies zal bevinden en hoeveel opslagruimte je hebt in de kasten en laden.

Onze

Partners

Bij het uitzoeken van je nieuwe keuken moet je goed nadenken over twee totaal verschillende aspecten: de stijl en de opbouw. De opbouw van je keuken wordt bepaald door de afmetingen van ruimte waarin de keuken geplaatst wordt in je huis. Daarnaast moet je ook weten hoeveel ruimte je nodig hebt in de keuken voor bijvoorbeeld apparaten, ingrediënten, potten en pannen, servies en schoonmaakspullen. De korpus van je kasten heeft veel invloed op al deze overwegingen. Die bepaalt namelijk hoe groot een U keuken, rechte keuken, T keuken, hoekkeuken of keukeneiland uit zal vallen. Dat heeft weer invloed op welke spullen of inbouwapparaten je kwijt kunt in je keuken.

Als je meer dan twee meter lang bent of ooit gereisd hebt in Zuid-Amerika of Azië dan weet je hoe ongemakkelijk het is als niets groot of hoog genoeg voor je is. In de keuken is het uiterst belangrijk dat je makkelijk kunt werken op het keukenblad. De optimale hoogte is daardoor afhankelijk van de lengte van de bewoners. Als de leden van je gezin erg lang, of juist klein zijn, dan kun je ervoor kiezen om de korpus van je keuken bijvoorbeeld met vijf tot tien centimeter te verhogen of verlagen.

De korpus is enkel zichtbaar wanneer je keukenkasten of lades opent. Meestal gaat deze schuil achter de deuren en fronten. De meeste mensen kiezen ervoor om dezelfde kleur aan te houden aan de binnenkant van hun kasten en laden. Dat geeft een rustig en uniform gevoel aan de keuken. Het is echter wel het overwegen waard of je niet een andere kleur wilt gebruiken in de korpus. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de korpus in wit uit te voeren zodat het licht beter weerkaatst binnenin je kasten. Het kan ook interessant zijn om juist contrast te creëren door de deuren/fronten en de korpus in verschillende kleuren uit te voeren. Dat schept een ruimtelijk gevoel en duidelijkheid.

Bij Star weten we dat de korpus van je keuken zowel de stijl als het gebruiksgemak zal beïnvloeden. Daarom staan we altijd open voor vragen over de mogelijkheden die we je kunnen bieden. Onze tekenaars houden zich vooral bezig met het ontwerpen van een keuken die optimaal gebruik maakt van de ruimte die je beschikbaar hebt. We hebben echter uiteraard ook heel veel ervaring op het gebied van stijl. Als je onzeker bent over de uitwerking van verschillende mogelijkheden binnen de korpus, neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder