Landelijke/ classic keuken

Landelijke/ classic keuken

Mensen die op wintersport gaan in Oostenrijk of Zwitserland genieten vaak met volle teugen van de karakteristieke bergrestaurants. Deze zijn meestal gevestigd in een oude ‘alm’ waar nog de traditionele bouwstijl is behouden. Deze alms hebben een inrichting met veel hout, banken die zich rond drie kanten van de tafels bevinden en een grote kachel in het midden van de ruimte waar je heerlijk tegenaan kunt hangen. Deze warme en gezellige sfeer kun je in je eigen huis creëren door een landelijke of classic (woon)keuken te kiezen.

Onze

Partners

Het is verstandig om goed naar de inrichting van je huis te kijken als je op het punt staat om de keuken te vernieuwen. Een strakke moderne keuken heeft veel voordelen maar de meeste van die pluspunten kun je ook integreren in een goed ontworpen landelijke of classic keuken. Als je veel warme aspecten gebruikt in je inrichting – zoals hout, warme tinten, glas-in-lood, en kleurrijk textiel – dan is een landelijke of classic keuken de perfecte verlenging van deze stijl. Deze keukens gebruiken veel houten elementen en andere natuurlijke materialen. Daarnaast zijn er allerlei mogelijkheden om in kleine details bepaalde kleuren en/of vormen terug te laten komen.

De huizenmarkt verandert continue maar bepaalde tendensen blijven toch hangen. Een strak modern huis is makkelijk naar eigen smaak in te richten en daarom zullen veel mensen overwegen om zo’n huis te kopen. Een karakteristiek huis zal er echter voor zorgen dat sommige mensen helemaal verliefd raken en zelfs bereid zijn om wat meer te betalen. Als je het voor elkaar krijgt om een rustieke, landelijke stijl te combineren met alle nodige moderne technologieën in een uniforme sfeer dan zullen je keuken en huis hun waarde goed behouden.

Veel mensen denken bij een landelijke keuken aan onhandige ouderwetse technologieën. Dat is echter helemaal niet overeenkomstig met de realiteit. Een landelijke of classic keuken kan alle moderne snufjes bevatten die ook in een designkeuken voorkomen. Deze bevinden zich sowieso voornamelijk binnen in de kasten en laden en op het keukenblad. De landelijke sfeer wordt gecreëerd door de juiste materialen te gebruiken voor de buitenkant van de keuken. Het zijn de deuren van de kastjes, de fronten van de laden, het materiaal van het keukenblad, de tegeltjes in de nissen, de grepen en de houders van de open plankjes die een warme en gezellige sfeer creëren.

Bij Star kun je elke soort keukenopstelling in een landelijke of classic stijl laten uitvoeren. Onze ontwerpers vinden de meest efficiënte opstelling voor de beschikbare ruimte in jouw huis. Landelijke keukens worden vaak gebruikt in woonkeukens omdat ze daar de gezelligheid van de woonkamer vlekkeloos voortzetten. Uiteraard kun je een landelijk keuken ook prima in een aparte ruimte inbouwen. Je kunt kiezen voor een hoekkeuken, rechte keuken (eventueel met eiland), T keuken of U keuken. Daarnaast bepaal je zelf welke details je wilt gebruiken en welke inbouwapparatuur belangrijk is.

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder