Moderne keuken

Moderne keuken

Keukens zijn door de eeuwen heen nogal veranderd. Tot ongeveer een eeuw geleden kookten de meeste mensen in Nederland op hout. Aparte keukens waren alleen weggelegd voor de rijken. Zij wilden hun personeel niet in de leefruimten hebben en lieten daarom de keuken afgrenzen van de rest van het huis. Doorsnee gezinnen woonden met z’n allen in één ruimte waar op de houtkachel of het haardvuur gekookt werd. De moderne aparte keuken begon pas in 1900 op te komen. In die tijd werd ook het kolenfornuis steeds populairder. Daarin werd steenkool of turf gestookt – brandstoffen die je niet toestaan om de temperatuur veel aan te passen.

Onze

Partners

Uiteraard bedoelen we tegenwoordig iets heel anders wanneer we het over een moderne keuken hebben. Daarbij verwijzen we vooral naar de stijl van de keuken. Iedere soort keuken heeft tegenwoordig namelijk de mogelijkheid om dezelfde apparatuur in te bouwen. Niemand kookt meer op een kolenfornuis en ook een natuurlijke, landelijke of klassieke keuken heeft moderne kookplaten en allerlei andere apparatuur. Uiteraard kun je in een nieuwe keuken wel allerlei aantrekkelijke extra’s laten plaatsen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een kraan waar kokend water uitkomt zodat je geen waterkoker meer nodig hebt.

Na het lezen van de vorige alinea’s vraag je je misschien af wat een keuken dan modern maakt. De stijl en het uiterlijk van de keuken bepalen tegenwoordig of deze modern is. Een moderne keuken past binnen het interieur van het hele huis. Vaak wordt daarbij gekozen voor minimalistische designs die veel ruimte vrijlaten rondom de verschillende aspecten van de inrichting. In moderne keukens worden veel oplossingen gebruikt die het geheel een strak en rustig uiterlijk geven. Je kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld greeploze kasten en laden, strakke keukenbladen en veel witte, grijze en zwarte tinten.

Je kunt allerlei verschillende indelingen uitvoeren in een moderne stijl. Welke keukenvorm het beste past bij jou is afhankelijk van de beschikbare ruimte in en de inrichting van je woning. Het maakt niet uit of je liever een hoekkeuken, U keuken, T keuken, schiereiland keuken, L keuken of eiland keuken wilt. Al deze varianten kunnen in moderne stijl worden uitgevoerd. Op die manier krijg je de best mogelijke inrichting zodat je nieuwe keuken optimale efficiëntie waarborgt. Daarnaast weet je ook nog zeker dat de stijl aansluit bij de rest van je moderne huis.

Nederlanders vinden het tegenwoordig steeds belangrijker dat hun huis een goed geïntegreerde stijl heeft. Dat betekent dat de keuken moet passen bij de stijl van de rest van het huis. Dit kun je gemakkelijk voor elkaar krijgen door een keuken te bestellen bij Star. Bij ons kun je aan elke soort keuken specifieke aspecten toevoegen die er een unieke stijl aan geven. Een moderne keuken die goed aansluit bij de rest van je huis zal maar weinig waarde verliezen met de tijd. Daardoor is het een goede investering die lang rendement geeft. Dat geldt vooral wanneer je kiest voor een relatief neutrale keukenstijl. 

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder