T keuken

T keuken

De meeste mensen hebben de neiging om hun meubilair langs de muren te plaatsen. Dat heeft zijn oorsprong in oude culturele vormen. De bewoners van traditionele huizen in Nederland sliepen bijvoorbeeld in een bedstee –  een kleine nis die zich in een uithoek van de keuken of woonkamer bevond. Het is natuurlijk ook makkelijker om kasten, planken en ophangmogelijkheden te creëren langs de wanden. In de laatste decennia is er echter veel veranderd op het gebied van binnenhuisarchitectuur en interieur design. Steeds meer meubels en keukenonderdelen worden ontworpen met het idee om eromheen veel loopruimte te creëren en een ruimtelijk gevoel te geven aan de ruimte. De T keuken is daarvan een voorbeeld.

Onze

Partners

De T keuken is een variatie op een keuken met een (schier)eiland. Het bevat één gedeelte dat langs een wand wordt geplaatst en een uitstekend schiereiland. Dat gedeelte wordt met de rest van de keuken verbonden ergens in het midden van de wandopstelling. Daardoor heb je minder ruimte nodig dan wanneer je een keukeneiland plaatst. Je kunt enorm veel kanten op met deze soort keukens en het concept past in veel verschillende ruimtes. De tekenaars van Star hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen van T keukens die je van alle gemakken voorzien.

Een T keuken heeft midden in de keuken een schiereiland waar je uiteraard niet doorheen kunt lopen. Daarom moet je zorgen dat je tijdens het gebruik van de keuken niet (te vaak) aan de andere kant van het uitstekende gedeelte hoeft te zijn. Er zijn allerlei verschillende manieren om dat te doen. Als je voorbeelden wilt zien en uitproberen dan kun je het beste een keer langskomen in één van onze showrooms. Daar leer je direct meer over het soort ruimte dat geschikt is voor een T keuken en de verschillende opties die het design tot leven kunnen brengen.

Eén van de grootste nadelen van een kook- en of spoeleiland is dat je allerlei leidingen door de grond naar het midden van de keukenvloer moet leggen. Dat probleem heb je niet met een T keuken omdat het uitstekende gedeelte gewoon aan de rest van de keuken vastzit. Daardoor kun je water-, elektriciteit- en eventueel gasleidingen gewoon doortrekken. In een T keuken worden de kookplaat en de wasbak meestal op het eiland geplaatst. Daardoor heb je twee aspecten van de werkdriehoek die van alle kanten bereikbaar zijn. De koelkast wordt dan aan de kant geplaatst waar je het meest zult zijn als je aan het koken bent.

Aan de andere kant van het schiereiland kun je allerlei spullen plaatsen die je minder vaak gebruikt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan speciale apparaten, extra grote potten en pannen en exotische ingrediënten. Wanneer er een grote maaltijd moet worden bereid is het juist heerlijk om zoveel verdeelde ruimte te hebben. Je kunt dan een gedeelte gebruiken voor de voorbereidingen, de entree of het toetje terwijl je de hoofdmaaltijd in een ander gedeelte van de keuken klaarmaakt. In een T keuken kun je zonder problemen met meerdere chefs tegelijk aan de slag. 

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder