U keuken

U keuken

In delen van de wereld waar huishoudens nog uit meerdere kinderen, ouders, grootouders en soms een overgrootouder, oom of tante bestaan moet de keuken genoeg capaciteit hebben. Daardoor hebben dergelijke keukens aan alle wanden kasten, opslagruimte, pannenrekken, kookplaten en/of wasbakken. Soms staat de eettafel in een hoek met daaromheen muurbanken en stoelen – of kussens in delen van de wereld waar mensen op de grond zitten. Vaak staat de eettafel in het midden waardoor deze tijdens het koken kan worden gebruikt om groenten te snijden en wat dingen weg te zetten. In westerse landen zijn U keukens erg populair bij mensen die graag uitgebreid koken.

Onze

Partners

Een U keuken gebruikt alle wanden van een keuken waar je slechts van één kant in kunt lopen. Doordat deze keukenvorm drie hele zijden beslaat ontstaat er enorm veel werk- en opslagruimte. Je kunt deze makkelijk elegant inrichten. Dat komt doordat je onder het keukenblad vaak al genoeg opslagruimte hebt voor al je servies, pannen, schuifladen met ingrediënten, schoonmaakspullen, vaatwasser, oven, et cetera. Daardoor kun je een behoorlijk gedeelte van de ruimte boven het keukenblad vrijlaten of vullen met stijlvolle open planken. Daarop kun je bijvoorbeeld kookboeken, een verzameling potjes met exotische kruiden, keukenplanten, mooie schalen of een aantrekkelijke theeverzameling plaatsen.

Je verspilt veel minder tijd en moeite in een keuken die ergonomisch ontworpen is. De professionele tekenaars van Star weten precies hoe ze dat voor jou kunnen regelen. In de juiste ruimte krijg je in een U keuken automatisch een ergonomische werkdriehoek – dat betekent dat de koelkast, de wasbak en de kookplaat elk maximaal anderhalve tot twee meter van de andere twee verwijderd zijn. Daardoor hoef je tijdens het koken bijna nooit meer dan een paar stappen te doen. In een grote U keuken kan dit effect worden gecreëerd door deze werkdriehoek in één hoek te plaatsen of een keukeneiland in het centrum te zetten.

Je kunt een U keuken ook gebruiken als schiereiland door hem op te bouwen in een hoek van de ruimte en één zijde van de keuken uit te laten steken in de open ruimte. Het voordeel van een dergelijke opbouw is dat je de keuken ook kunt plaatsen in een ruimte waar maar twee wanden beschikbaar zijn. Je hebt dan dezelfde praktische werkruimte met aan drie kanten verschillende aspecten van de keuken die zich allemaal dicht bij elkaar bevinden. Daarnaast creëer je een gezellige open scheiding tussen de keuken en de eet- of woonkamer. 

Een U keuken heeft twee hoeken die niet zo makkelijk toegankelijk zijn. Het is daarom belangrijk om goed passende onderdelen te gebruiken zodat je geen waardevolle ruimte verliest. De tekenaars van Star zijn gespecialiseerd in het optimaal gebruiken van de beschikbare ruimte in je keuken. Samen met jou kijken ze naar je benodigdheden en gewenste stijl. Daarna maken ze een creatieve combinatie van verschillende onderdelen om de perfecte keuken te ontwerpen voor jouw situatie.

Heeft u advies nodig?
Onze experts helpen u graag verder